נוהג בתפילה אצל ההורים שהשתנה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 04/07/17 08:40 י בתמוז התשעז

שאלה

אבא שלי מתפלל בית כנסת נוסח ספרד (לא עדות המזרח). פעם הוא סיפר שבארץ מוצאו (רומניה) התפלל בבית כנסת אשכנזי ובארץ כשהגיע ועוד לא היו בתי כנסת אשכנזים שידע עליהם באזור הלך לבית כנסת ספרדי שידע עליו והתחיל להתפלל בנוסח ספרד. היום יש בסביבתנו גם בתי כנסת אשכנזים.

האם זה אומר שאני צריכה להתפלל תפילה בנוסח ספרד או בנוסח אשכנז או שאני יכולה להתפלל בשני הנוסחים?

תשובה

שלום וברכה

את יכולה בשני הנוסחים, ובעז"ה כאשר תתחתני תלכי לפי נוסח בעלך.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה