נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/21 21:07 ז בתמוז התשפא

שאלה

שלום,

נדרתי נדר ברגע של חולשה לא לעבור על הברית ולא לראות מראות אסורים למשך תקופת זמן של שלושה חודשים ובנדר אמרתי שאני מתחייב לזה בחיים של אחי הגדול.

היום עברתי על הנדר ואני ממש בלחץ וחרדות שיקרה לו משהו כי הוא כרגע לא בארץ ואני נורא מפחד,לא הייתי מודע לזה שנדר הוא דבר כל כך רציני וגיליתי זאת רק אחרי שעברתי עליו והתחלתי לקרוא באינטרנט.

מה אני צריך לעשות?

בנוסף לכך האם יש דרך שלא כוללת עדים להתרת הנדר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עליך לעשות התרת נדרים. ללכת לרב השכונה/בית ספר וכדו', לספר לו את הסיפור, לאחר מכן הוא יסביר לך כיצד עושים התרת נדרים. אתה לא מחייב דבר את אחיך ואין לך כח כזה כלל, אתה יכול לחייב רק את עצמך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .