נדר תהילים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/21 21:43 יג בחשון התשפב

שאלה

בס"ד

במשך הרבה שנים אני קוראת תהילים. כל פעם זה היה משתנה פעם הייתי קוראת פשוט את אותם פרקים כל פעם, בתקופה אחרת הייתי קוראת פרקים רנדומליים, אחר כך התחלתי תהילים חודשי ויומי.

לפני כמה שנים קרה לי איזה משהו שסוג של לקחתי על עצמי לקרוא תהילים. לא אמרתי את זה בקול, אבל אולי כתבתי את זה (אני כבר לא זוכרת) אבל כמובן שקצת אחרי אמרתי שזה בלי נדר (אני לא זוכרת בדיוק האם כשחשבתי את זה או כתבתי את זה מיד אמרתי בלי נדר).

קיצר בכללי אני כן משתדלת לומר כל יום את התהילים החודשי והיומי, אבל זה מאוד קשה לי ובתקופה האחרונה אני כמעט כל יום לא מספיקה לומר את היומי.

ולפעמים קצת חורה לי שאולי זה לא בסדר.

אגב אם זה חשוב, כשהתחלתי לקרוא תהילים הייתי מתחת לגיל 12

בקיצור, רציתי לשאול האם באמת זה בעיתי? אני יודעת שיש אופציה להתרת נדרים, אך אצלי (מסבות אישיות) זה כלל לא אפשרי.

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון את המקרה - את קבלת על עצמך אמירת תהילים, וקבלה זו הפכה לסוג של נדר, בשל העובדה שעשית אותה למעלה משלוש פעמים מתוך רצון להתחייב.

צריך התרת נדרים.

ואפשר לעשות אותה בצנעא בלא שתיפגעי.

כל טוב ויישר כוח על מה שעשית ומה שתעשי