נדר על מאכל מסויים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/01/22 16:05 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום,

שאלה חשובה..

כדי לא לאכול משהו אני אמרתי לעצמי "אני מבטיחה הבטחה שמשקלה כמו שבועה לא לאכול דבר מסוים". המשכתי והוספתי שהבטחה זו היא כמו נון דלת ריש (נד"ר) אך לא אמרתי את המילה מפורשות!!

לא עמדתי בנאמר לעיל.

מה עליי לעשות???? אם אבקש סליחה, אתרום ואבטיח לא לעשות זאת הדבר יהיה מחול לי?

תודה,

אסנת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

האם 'אמרתי לעצמי' הכוונה היא בלב או בפה? אם לא הוצאת את המילים מהפה, אין כאן נדר מבחינה הלכתית.

בכל אופן, עלייך לגשת לרב ולקיים התרת נדרים בפניו עם עוד שני אנשים שישבו איתו כבית דין.

אפשר לשלוח בשאלה נפרדת את איזור מגורייך ואפנה אותך לרב קרוב (התשובה לא תפורסם באתר).

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן