נדרתי נדר שאני לא יאכל שוקולד בחיים בעקבות הפרעות אכילה, יש אפשרות להתיר את הנדר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/01/21 10:45 כ בטבת התשפא

שאלה

היה לי הפרעות אכילה עד לפני שנה והיה לי מערכת יחסים רעילה עם שוקולד ומתוקים, נדרתי שאני לא יאכל שוקולד יותר בחיים. יצאתי כבר מהפרעות אכילה אבל הנדר נשאר.. יש אפשרות להתיר את הנדר? ( בלי רב) או להפר את הנדר ולכפר על זה איכשהו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה איך נדרת, אם כשנדרת היה ברור שזה רק בגלל הפרעות האכילה שהיו לך והקשיים הבריאותיים, א"כ הרי זה כמבואר בשו"ע יו"ד סי' ריח סעי' א' שאנו הולכים לפי הכוונה, אבל אם באמת התכוונת לנדר לעולם לא לאכול שוקולד יש צורך בהפרה בפני ג', זה דבר פשוט וקל ואינך צריך להבהל מכך, אפשר להסביר רק לרב את המקרה והוא כבר יסביר להם כיצד מתירים נדר כזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן