נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/20 12:46 יט בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה עושים במצב שבו הפרתי נדר, משהו שלא ניתן להחזיר לאחור (כמו לנדור לא להגיד מילה מסוימת ובסוף להגיד אותה)

ובנוסף התנתי את הנדר שבמידה ואפר אותו אני אדרס חס ושלום..

מה עושים במצב כזה? יש דרך לבטל את הנדר וההתנייה למרות שכבר עברתי עליו?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

"ותשובה ותפילה וצדקה - מעבירין את רוע הגזרה"

תשובה: לחזור בתשובה על כל העוונות הללו. להתחרט מכל הלב על מה שעשית. לקבל על עצמך - חד משמעית! שלא לעשות שוב בעתיד.

ללמוד את הלקח. לא לנדור בשום מקרה ובשום מצב.

תפילה: להתפלל שד' יסלח לך על הטעויות שלך.

צדקה: גמילות חסדים מועיל לתיקון חטאי עבר

כתבו בספרים גם להרבות בתורה = רבי ישראל מסאלנט זצ"ל אמר שדרך ראויה לחזור בתשובה על חטא, בלימוד הלכות הקשורות לאותו חטא, שבכח הלכות אלו לסייע להישמר מאותו החטא, ולכן לענייננו, תקדיש לימוד מיוחד של הלכות והנהגות זהירות בנדרים.

נדר הוא חטא בדיבור, אפשר שתיקון מיוחד יהיה תענית דיבור: לפי יכולתך (פעמיים חצי יום או פעם אחת יום שלם).

אפשר שתענית דיבור מעת לעת תעניק לך חיזוק בשמירת הלשון - ויועיל שלא לחטוא שוב בעתיד.