משמעות השם

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 01/08/17 22:11 ט באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אשמח לדעת מה משמעות השם לי-יה'

לבנות והאם הוא מומלץ?

תודה רבה!

תשובה

שלו וברכה.

המשמעות היא שה' נמצא תמיד איתי, וכמו שכתוב בפסוק: 'גם כי אשב בחושך ה' אור לי'.

אמנם יש הסוברים שאין להוסיף את שם ה' לשמות חדשים, ולדעתם עדיף לקרוא לילדים בשמות של אנשים צדיקים וצדיקות שהיו בעם ישראל בזמן התנ"ך ובמשך כל הדורות.

למעשה אם קראתם בשם זה אל תשנו, וכן אם אתם מאוד אוהבים את השם הזה בדווקא ואינם מרגישים שאתם יכולים לבטא את הרעיון שלו בשם אחר תקראו בשם זה. אולם אם אין לכם העדפה ברורה לשם זה, אולי כדאי לחפש שם אחר.

בהצלחה רבה,