משכורת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/21 08:56 ב באייר התשפא

שאלה

היי

אני עובדת בסופר שמוכר מוצרים לא כשרים אבל אני אישית לא עובדת בימי שישי ושבת

מכיוון שאני שומרת שבת

בעבר שהיה קורה מצב שיום המשכורת שהוא העשירי לחודש שהיה יוצא בימי שבת הייתי מקבלת את המשכורת בימי שישי / חמישי

לחודש

בחודש הזה יצא שהעשירי לחודש יוצא ביום שבת

אבל את המשכורת לא קיבלתי ביום שישי

ושפתחתי את האפליקציה של הבנק במוצאי שבת גיליתי שהמשכורת מופיעה

האם אין ברכה בכסף שקיבלתי ?

או שזה בסדר ?

לפי מה שאני יודעת המעסיקים מעבירים את הכסף יום יומיים לפני כדי שהמשכורת תופיע באותו יום בחשבון הבנק

אבל גם הבנקים סגורים בשבתות אז זה מוזר שמופיע לי באפליקציה שקיבלתי משכורת

מה שמפחיד אותי שכיוויכול יצא שקיבלתי את המשכורת בשבת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברוב המקומות הללו זה לא הכנסת כסף, אלא מעבירים בתחילת חודש הוראה לתשלום וזה נכנס אוטומטית, כך שאין לחוש שמא עשו פעולות בשבת, אלא המחשב של הבנק עבד באופן אוטומטי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן