משחקי מחשב וצניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/20 23:31 כ באדר התשפ

שאלה

.שלום כבוד הרב, אני ילד בן 14 שאוהב לשחק במשחקי מחשב. אני משחק בהם בזמני הפנוי, לאחר לימודי בית הספר, לימודיי תורה והלכות, לימודיי ספר תורה וקיום מצוות כפי שאני יכול לבורא עולם.

יש לי שאלה.

ישנו משחק מחשב שאני משחק בו, שיש בו דמויות נשיות אשר חלקן לובשות גופייה.

שאלתי היא האם זה בסדר לשחק עם דמויות אלה כי הדמויות האלה אינן נראות אמיתיות, ואני לא מתמקד בכך שהן לובשות גופייה.

מודה לך מאוד כבוד הרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלתך מראה על בגרות ותבונה מיוחדים, אשריך שזכית לתכונה נפלאה כזאת.

ראיית דברים אסורים אסורה אפילו ללכת בשביל ולהסתכל על בגדים צבעוניים של נשים אסור, כיוון שהראש לוקח אותנו למחוזות לא רצויים, ואפילו בגדים שתלויים על חבל אסור להסתכל בהם, ק"ו בצורות שאתה מדבר עליהם, אפילו שאלו דמויות דמיוניות, אבל היצר לוקח את האדם למקומות לא רצויים. על כן חפש לך דברים טובים ומועילים לעבודת ד' ולא סרטים מסופקים שסופם מי ישורנו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ