מקללת במחשבות

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/12/18 12:06 ב בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לא יודעת מה לעשות. כואב לי לכתוב את זה אפילו אבל אני מקללת את אלוקים במחשבות ואני לא באמת מתכוונת לזה..אני מבקשת סליחה על כל מחשבה כזאת אבל זה כל שניה ולא בשליטתי אני לא יודעת מה לעשות כבר..

תשובה

שלום וברכה,

ראשית אדגיש שזו, לעניות דעתי, בראש ובראשונה, שאלה לאיש מקצוע רפואת הנפש שומר מצוות, ולא לרב.

כרב אני יכול לענות שלפעמים מרוב שמפחדים לא לחשוב על משהו אז זה גורם כן לחשוב, לא כי מתכוונים למחשבה, אלא מתוך שמתעסקים בזה וחוששים מזה יותר מדי. וממילא- לא להתייחס למחשבה הזו הכי טוב. לא לראות בזה עוון או בעייה, פשוט להתעלם מהמחשבה ולא לשים אליה לב כלל, וגם לא להתחרט או להרגיש רע בגללה. לא לשים אליה לב.

יש אפשרות אחרת שיש לך באמת כעס על ה' על משהו ואז יתכן ויעזור ללמוד ספרי אמונה שימחישו לך שכל מה שה' עושה זה לטובה, גם אם זה נראה לנו רע. וכן ללמוד על חסדיו של ה' ולהתרגל לקרוא פרקי שירה והודיה לה' בהתבוננות, שימחישו לך לשים לב לטובות הרבות שה' גומל אותנו.

אבל שוב, בראש ובראשונה רצוי לפנות לאדם שומר מצוות מתחום בריאות הנפש, זה לא בושה.

(השאלות באתר אנונימיות לגמרי, אפילו אני לא יודע מי השואלת, ככה שאין מה להרגיש לא נעים).

בברכת הצלחה ושתהיי רגועה ושמחה