מקווה לפני חתונה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 03/09/17 08:47 יב באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מאורסת ומאז שקיבלתי את הטבעת אירוסין אני לא מורידה אותה.

האם אהיה מחוייבת להוריד בעת הכניסה למקווה לפני החתונה?

תודה

תשובה

שלום וברכה.

ראשית מזל טוב. שתזכו לבנות ביחד בית נאמן בישראל מלא קדושה אהבה אחוות שלום ורעות לעד.

גם אישה נשואה שלעולם לא מורידה את הטבעת, וכגון שלשה איתה כך שהיא ויכולה ליטול איתה ידיים ללחם, חייבת להוריד טבעת ושאר תכשיטים לפני הטבילה.

הסיבה טבילה עם חציצה אפילו מעטה, היינו שיש אפילו משהו מועט שמפסיק בין הגוף למים, אינה כשרה, שהתורה חייבה שכל הגוף כולו יהיה עטוף במילואו במים.

עניין זה בא לומר לנו שאין טהרה לחצאין, היינו שכדי להיטהר באמת חייבים להיכנס לחלוטין לתוך הקודש ולא להשאיר שאריות מבחוץ. זה כלל גדול בקודש ובחיים בכלל, ובחיי נישואין בפרט - הקשר בינך לבין בעלך הוא ללא שום חציצה שהיא, וכן הקשר בינכם לבין הקב"ה. לכן הסירי את הטבעת הזו ושאר התכשיטים הן בטבילה זו והן בטבילות הבאות, וכך תגיעי בקדושה ובטהרה לחתונתכם ותזכו לקשר ישיר עם בורא עולם ללא שום חציצה שהיא.

בשולי הדברים רק אעיר שלעיתים מותר לאישה לטבול עם כל מיני חציצות ובתור דוגמא נציין את החציצות הרפואיות, היינו אביזירים רפואיים שונים שלא ניתן להסירם (ולא מסירים אותם לזמן רב), אולם אלו הדברים החריגים ונדרשת שאלת חכם הבקי בהלכות טהרה לפני הטבילה על מנת להנחות אותך נכון.

שיהיה ביתכם מלא ברכת ה' עד עולם