מקבץ שאלות- 6) המשך תפילה בזמן הקדיש

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/12/18 11:37 ב בטבת התשעט

שאלה

(הערה: השאלות חולקו לשו"תים נפרדים ע"י הרב לנוחות הקריאה)

6)האם מותר להמשיך לקרוא בזמן הקדיש אבל להגיד אמן או שחייב לעצור עד שיסימו להגיד את הקדיש?

תשובה

שלום,

א)בזמן חצי קדיש יש לשתוק ולהקשיב ולענות אמן.

ב) אפילו אם אתה בברכות ק"ש (חוץ מפסוק ראשון של ק"ש) אתה שותק, מקשיב ואף עונה אמנים של החצי קדיש, ואף "יהא שמיה רבה" עד המילה "יתברך" (כולל מילה זו).

ג) יותר מזה- אפילו אם אתה באמצע עמידה ויש קדיש עליך לשתוק ולהקשיב, אבל במקרה כזה לא לענות כלום כמובן.

בשאר חלקי הקדיש מותר לקרוא, רק שאם אתה במקום שמותר להפסיק (לא בק"ש וברכותיה או פסוקי דזמרא) עליך לענות אמן איפה שצריך.