מקבץ שאלות- 4) תפילת גבר מעזרת נשים (כשאין נשים)

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 03/12/18 12:17 כה בכסלו התשעט

שאלה

(הרב העתיק לכאן את השאלה של השואל שיש עליה תשובה להלן)

4)מחוץ לעבודה שלי פתחו בית כנסת באותו בניין במסדרון אך קומה למטה ויוצא בעזרת הנשים היא בקומה שלי ואני מאבטח את המקום ולא יכול להתרחק יותר מידי.. האם אני יכול להתפלל עם המניין כשאני עומר בעזרת הנשים (כמובן שאין שם נשים)?

תשובה

שלום וברכה,

שו"ע או"ח נ"ה סעיפים י"ג-י"ד:

סעיף יג

צריך שיהיו כל העשרה במקום אחד ושליח צבור עמהם והעומד בתוך הפתח מן האגף ולחוץ דהיינו כשסוגר הדלת ממקום (שפה) פנימית של עובי הדלת ולחוץ כלחוץ:

סעיף יד

מי שעומד אחורי בית הכנסת וביניהם חלון אפילו גבוה כמה קומות אפילו אינו רחב ארבע ומראה להם פניו משם מצטרף עמהם לעשרה. הגה: גגין ועליות אינן בכלל בית והעומד עליהם אינו מצטרף (רי"ו נ"ג ח"ז):

לסיכום-

כל העשרה צריכים להיות באותה רשות, ולא מצטרפים למניין אם אינם באותה רשות, אפילו רואים אלו את אלו. אבל- אם יש מניין בלעדיך בבית הכנסת עצמו, ואתה עומד בעזרת נשים ורואה אותם והם רואים אותך- זה נחשב כתפילה במניין.