מצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/07/21 16:46 יז באב התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,רציתי לשאול כמה שאלות:

1. כל מזמור תהילים שאני קורא זה מצוה ? כלומר זה נחשב לי שקיימתי מצווה מן התורה?

2. אני קורא גם כל יום 55 פסוקים אחרונים של ספר דברים גם זה נחשב לי מצווה?

וכל שאר התיקונים למשל סיפורי ישועות של אליהו וכו..

תשובה

שלום וברכה

א. קריאת תהילים היא מעשה טוב. לא ניתן לדבר על ״מצווה״ המקוימת בקריאה זו, אבל טוב שאתה עושה זאת.

ב. הדבר נכון גם לגבי קריאת פסוקים קבועים מהתורה. אם אתה לומד תורה - זו בוודאי מצווה, אולם אם קוראים את פסוקי התורה בכוונה ל״סגולה״ מיוחדת בקריאה - לא מדובר על קיום מצווה, אלא על מעשה שאתה בוחר לעשות אותו.

וזה נכון גם לגבי כל השאר.

כל טוב ושבת שלום