מצב חברתי לא נעים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/21 11:35 יא בתשרי התשפב

שאלה

לרב שלום וברכה,

רציתי לברר האם אני נוהגת נכון במקרה כלשהו: יש אישה מסוימת שאני מכירה כבר מס' שנים, אין ביננו קשר קרוב, אך בכל פעם שאני פוגשת אותה ברחוב וכו', היא מעמידה אותי במצב לא נעים.. שואלת שאלות חטטניות ובלי טקט, מעבירה ביקורת וכו', ניסיתי תמיד להתחמק ולענות בנימוס, אך היא לא מרפה וממש מציקה, היא אף מתקשרת מידי פעם אלי ואל אימי - שהיא אישה מבוגרת ,וגם השיחות הללו לא נעימות.. היו מס' מקרים שהיא הגיעה לאימי הביתה בהפתעה וגם שם פשוט הציקה לה עם שאלות מיותרות וחקירות.. לאחרונה היא התחילה להטריד אותנו בטלפונים והודעות והעניין כבר הפך להיות בלתי נסבל, כיון שאי אפשר להתחמק ממנה.. לכן החלטנו אימי ואני פשוט לא לענות לה לטלפונים ולסנן ,ובמידה והיא דופקת בדלת, לא לפתוח, פשוט כי אין ברירה.. השאלה האם אני נוהגת נכון? מצד אחד השיחות איתה מטרידות ולא נעימות ואימי גם לא מעוניינת בכלל בקשר עם אותה אישה ומצד שני עצם זה שאני לא עונה ומתעלמת ממנה אני בוודאות פוגעת בה.. ולא נעים לי , יש לציין שיש עוד שתי שכנות שסובלות בדיוק כמונו מההתנהגות של אותה אישה והן גם החליטו לנתק כל מגע איתה ולסנן , לכן האם אני פועלת נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עדיף היה (אם אפשר) לומר לה פעם את הדברים גלוי, שהשיחות לא נעימות ואין לכן זמן, לכן לקבוע לה שתתקשר פעם בשבוע ולא יותר ממספר דקות שתקבעי. בכך גם תתני לה יחס ויש בכך כנראה מצוות גמילות חסד, היא כנראה אשה מסכנה שמחפשת את הקשר ולא יודעת איך לעשות אותו. על כן תקבעי איתה כללים מראש (מספר פעמים ומספר דקות) ואי"ה יהיה לך שכר גמילות חסד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ