מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/22 17:47 טו בשבט התשפב

שאלה

שלום רב לכבוד הרב!

לא מזמן חגגתי בר מצווה, ומסבא וסבתא שלי קיבלתי סכום נכבד של כסף. לצערי הרב סבא וסבתא שלי לא שומרים תורה ומצוות ואני יודע שהכסף שקיבלתי מהם לבר המצווה לא הועשר. פעם שמעתי שכסף שמקבלים מהורים לא צריך לעשר, אבל מה לגבי כסף שקיבלתי מסבא וסבתא ואני יודע שהוא לא עושר? אני צריך לעשר אותו? קיבלתי אותו כמתנה לבר המצווה.

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כספי מתנה יש מחלוקת האם צריך לעשר, אנו נוקטים לעשר כספי מתנה, אבל יש מקילים ולא מחייבים להפריש מעשר במתנות.

כמו כן עיקר מעשר שייך באדם שמקבל דבר לפרנסתו, אבל במקרה שלך נראה שאיןלךפרנסה עצמית שלך, על כן אין חיוב,אבל בודאי מי שיתן חלק מהכספים לטובת עניים יקיים בכך מצווה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן