מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:12 כב באדר התשפ

שאלה

היי, אני נפרדתי מעשרות קצת אחרי שהתחלתי לעבוד, אבל יש משהו שאני רוצה שעולה כסף ואני מתקשה לשלם מעשר כל חודש, השאלה שלי אם אני יכול להתנדב בעמותה שעוזרת לנזקקים במקום לשלם מעשר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה יכול להודיע לחברה שאתה מתנדב בה שאתה רוצה כסף עבור כל שעת עבודה, אבל אתה תורם אותו לחברה שאתה מתנדב בה. כך שיש ערך לשעות ההתנדבות וזה המעשר כספים שלך. כדאי שתברר האם אתה באמת חייב מעשר כספים, מכיוון שאולי אם הכספים שלך נמוכים מאד, מניין יש לך חובת מעשר כספים. אבל זה צריך דיון בפנ"ע.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ