מעשר כספים

חדשות כיפה רבני בית הלל 29/01/18 19:35 יג בשבט התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום

קבלנו סכום כסף גדול מההורים האם גם מזה אנחנו צריכים לתת מעשר? אנחנו נותנים מעשר קבוע מההכנסות שלנו אבל זה מתנה ולא הכנסה. נשמח לתשובה.

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום רב!

ראשית אשריכם על הרצון למלא את המצווה כראוי ולתת חסד וצדקה.

מעשר כספים היא מצווה חשובה מאוד ומלאת חסד. לשאלתכם, על פי ההלכה נותנים מעשר גם על סכום כסף שמקבלים כמתנה. תוכלו לעיין בערוך השולחן המופיע למטה.

ערוך השולחן יורה דעה סימן רמט סעיף ו

והדבר פשוט שהאב הנותן לבנו ולבתו נדוניא או שארי מתנות אף על גב שהאב הפריש כבר מעשר מממונו מ"מ כשבא לידם צריכים להפריש מהקרן מעשר או חומש ואח"כ מהריוח וכן כל כיוצא בזה כגון שירש מאביו מעות או משארי קרובים אף שהם הפרישו המעשר צריך הוא להפריש מחדש וכן הסכימו הגדולים של"ה ועוד גדולים עי' פ"ת סק"א.

אשריכם,

כל טוב, יצחק בלאו

הרב יצחק בלאו הוא רב מרבני בית הלל.