מעשר כספים בחברה בע"מ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/01/21 08:32 יד בשבט התשפא

שאלה

שלום,

האם הבעלים היחידי של חברה בע"מ צריך לתת מעשר כספים מתוך רווחי החברה ובנוסף על המשכורת שלו?

תודה

שמואל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני שמח שאתה בעלים של חברה גדולה, ולמרות שהיא בע"ם האחריות נופלת על הבעלים והדריקטוריון, כך שיש אנשים מוגדרים שהם הבעלים, למרות שיש כאן חברה בע"מ. כשם שבעל החברה צריך לבדוק ולמכור חמץ ואסור להלוות בריבית (אלא אם עשה היתר עסקא). על כן יש לך זכות לתת לעניים מעשרות, ובודאי שבחברה אפשר גם לקבל החזרי מס.

ברכת ד' היא תעשיר

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ