מעלת עניית אמן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/12/20 21:49 טז בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני יודע שכל מצווה היא מתנה מה' ויש בכל מצווה מעלות וסגולות רבות, ובאמת עלינו לשמוח מאד בכל מצווה ולקימה כראוי, אך יש מצוות שמחמת ההרגל במידה מסוימת נשחקות הכוונה והשמחה בהם, למשל עניית אמן בקדיש , חזרת הש"ץ ועוד.

אשמח אם הרב יכתוב על מעלת עניית אמן כדי שנזכה לשמוח ולכוון יותר במצווה, תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

הנה מקבץ מדברי רבותינו:

שבת קיט, ב: “כל העונה אמן בכל כחו – פותחים לו שערי גן עדן, שנאמר (ישעיהו כו, ב): פִּתְחוּ שְׁעָרִים וְיָבֹא גוֹי צַדִּיק שֹׁמֵר אֱמֻנִים”

בעניית ‘אמן’ יש ביטוי של אמונה בה’.

ברכות נג, ב: “גדול העונה ‘אמן’ יותר מן המברך”.

אמן בגימטריא הויה אדנות יחד.

ברכות מז: "כל המאריך ב’אמן’ – מאריכין לו ימיו ושנותיו"

קישור לעלון חיזוק בנושא אמן, עם סיפורים ומובאות

בהצלחה