מעון שלא מפריד בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 23/09/21 19:56 יז בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, מצאנו מעון טוב לבן שלנו בן ה7 חודשים אך המעון לא מפריד כלים של בשר חלב, והמדיח והכיור משותפים. האם אפשר להכניס את התינוק בן ה7 חודשים למעון?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

השאלה מורכבת

מעיקר הדין יש מקלים להכניס קטן למקום שבו מגישים איסורי דרבנן בלבד.

אך מאידך גיסא חכמים כותבים שאכילת מאכלים שאינם כשרים 'מולידה טבע רע' בילד ומזיקה לנפשו במהלך כל חייו, כך שהדבר איננו מומלץ כלל.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן