מספר המזל

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 23:00 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום לך הרב,

רציתי לשאול שכיצד אני יכול לדעת מהי מספר המזל שלי לפי היהדות? ואיך בודקים ואיך מחשבים בדיוק? ואני מאוד אשמח שאם תוכל לחשב ולהגיד לי מהי מספר המזל שלי.

ואני רושם לך את שם המלא שלי ותאריך הלידה שלי להיתר בטחון שאולי תזדקק בהם בשביל לבדוק לי. יוסף חיים פרץ, 26.7.1996.

ואני שואל מפני שאני עומד להצטרף לקבוצה בפוסטאל והייתי רוצה ללבוש חולצה עם מספר שהיא מספר המזל שלי. תודה על העזרה, ושיהיה לך יום טוב :)

תשובה

שלום וברכה.

שיהיה לך בהצלחה רבה בקבוצה ובפעילות הספורט.

חז"ל לימדונו שאין מזל לישראל. לא הכוונה שאנחנו תמיד לא מצליחים, אלא להיפך: איננו זקוקים למזל. אנו מושגחים בהשגחה ישירה מאת הקב"ה, ואיננו זקוקים למספרים שונים או לכוכבים שיעזרו לנו. אדם התולה את יהבו במשהו חיצוני כמסםר או כוכב וכד' ולא בקב"ה, ממיר את עבודצ ה' שלו מקודש לחול, שכן הוא בוטח בזכות משהו אחר ולא בקב"ה.

לכן בטח בה', תכוון לקדש שם שמים בכל מעשיך, תקפיד על שמירת ההלכות ככל שאתה יכול גם בזמני המשחקים והאימונים, והקב"ה יברך אותך בהצלחה רבה

זה הרבה יותר ממספר כזה או אחר.