מנהג אבות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/09/21 15:13 כ בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אבי אינו אדם ששומר מצוות ואימי חוזרת בתשובה. כל הזמן נהגתי כמנהגי אימי (עדות המזרח ללא רב מסויים).

בשנה שעברה אמרתי לעצמי שאני רוצה לנסות להחמיר וללכת כמו הרב מרדכי אליהו זצ"ל, לא נדרתי. סיכמתי עם אשתי שננסה.

כיום, לי ולאשתי לא נוח עם המנהגים של הרב אליהו זצ"ל.

כיוונתי על כך בהתרת נדרים לפני מספר ימים.

מה אני צריך לעשות?

האם יש אפשרות לחזור למנהגי אימי?

כיצד מומלץ למצוא לי רב ללכת אחריו?

בנוסף,

האם מותר להחליט כי אשתי ואני נלך ע"פ ספריו של הרב אליעזר מלמד (פניני הלכה)?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם הדיון הוא על מנהגים בלבד, אפשר לשנות לאחר התרת נדרים, אבל לא נדרים מפורשים שאמרת שאתה תעשה. ואז תחזור למנהגי אמך.

ב. כפי שכתבת אתה בעל תשובה ואשריך שאתה זוכה לחזור בתשובה שלמה. אולם אתה צריך הדרכה אישית כיצד לנהוג בהרבה שאלות, לכן נראה לי שהרב שאתה צריך הוא רב שקרוב אליך, אתה צריך להתייעץ עמו בעל פה, צריך שיכיר אותך ואת בני ביתך, כדי לתת הדרכות מועילות ונכונות, כך שאתם צריכים לבוא אליו ולהפגש עמו פנים אל פנים, ואם תמצא אדם כזה באיזור מגורך הוא ידריך אותך לדרך הנכונה. בכך גם עניתי לשאלתך על פניני הלכה, אינך צריך רב בספר אתם צריכים רב בפועל שיהיה עמכם במגע ישיר ומועיל.

מועדים לשמחה

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ