ממזר ע״פ בדיקה גנטית בחוץ לארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/05/22 00:59 טו באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש אפשרות להציג לבית הדין מסמכים ממעבדה גנטית בחוץ לארץ, המעידים על כך שילד שנולד לאשתי בזמן נישואינו אינו בני ?

הבדיקה נערכה בחוץ לארץ, כך שאינה הושגה בדרך שאינה כשרה מבחינה חוקית בישראל ובוצעה כאשר כולנו שהינו בחוץ לארץ.

הדבר מיועד כמובן לצורך המנעות מתשלום מזונות ושאר החובות כלפי ילד שאינו שלי.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להציג את המסמכים, אבל בהלכה בד"כ לא מקבלים בדיקות מעבדתיות כהוכחה מוחלטת אלא כמקור לספק וכדו', וצריך מלבד הנתונים המעבדתיים גם טענות והוכחות נוספות. על כן הצגת הבדיקות הן יעילות ברמה מסוימת, אבל צריכות עוד השלמה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ