ממזרות מדרבנן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/01/21 00:07 יד בשבט התשפא

שאלה

שלום,

בשולחן ערוך מופיע הדין לגבי אישה שבעלה הלך למדינת הים, אמרו לה שהוא מת והיא נישאה לאחר. לאחר מכן גילו שהוא חי והוא חזר, הדין המבואר הוא שתצא מזה ומזה ואין לה כתובה מזה ומזה.

המקילים טוענים כי הוולד מהראשון ממזר מדרבנן והוולד מהבעל השני ממזר גמור.

כמו כן, טענו המקילים כי הוולד מהראשון כשר לאחר גירושי האישה מהבעל השני, היו שחלקו עליהם.

השאלה שלי היא לגבי הוולד מהשני על פי המקילים. האם על פי המקילים מספיק שהאישה תתגרש מהבעל הראשון כדיי שהוולד מהבעל השני ייחשב לכשר גמור? או כדי שהוולד מהבעל השני יהיה כשר גמור היא חייבת להתגרש גם מהראשון וגם מהשני?

אשמח לתשובה! תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום,

יש להבין את המצב: כשאומרים 'הוולד מהשני' הכוונה לוולד מעיבור לפני שהבעל הראשון חזר.

הוולד מהבעל השני יהיה ממזר גם אם היא תתגרש משניהם.

זאת משום שברגע העיבור היא הייתה אשת איש גמורה.

כוונתך לא הייתה ברורה עד הסוף, אז במידה ויש שאלת המשך - ניתן לשלוח שאלה חדשה באתר.