מכירת מזון בתענית אסתר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/02/21 17:45 יב באדר התשפא

שאלה

היי,

אני עובדת במסעדת מזון מהיר ואשמח לדעת אם זה בסדר לעבוד בתענית אסתר (וצום גדליה, עשרה בטבת...)?

הרי בכל מקרה גם אם אני לא אעבוד המקום ימשיך לעבוד כרגיל ואנשים יקנו בכל מקרה, בסופו של דבר זו בחירה של כל אדם אם לצום או לא ולי אין אחריות על כך, כמו שאמרתי המקום ימשיך לפעול איתי ובלעדי ואותי זה רק יצער מפני שאני מפסידה כסף וימי חופש.

אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב שלמה זלמן אויירבך פסק שמותר לתת אוכל לחילוני למרות שלא יברך מפני שנאת חינם. רבנים מיישמים אותו עקרון גם במקרה של הגשת אוכל לאדם ביום צום. לכן מותר לך לעבוד בדוכן מזון. עדיף שלא תמסרי את האוכל ישירות לידיים של האוכלים אלא תניחי לפניהם על הדלפק או על השלחן.