מכירת חמץ - וודקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/04/17 20:33 ז בניסן התשעז

שאלה

האם וודקה גריי גרוס העשויה משעורים היא ודאי חמץ או ספק חמץ (מן הסתם הדבר תלוי האם רק שטפו את השעורים במים או שרו אותם, אך אין לי דרך לברר זאת). נפק"מ למכירתה. חבל לי לאבד אותה אם אינה ודאי חמץ, היא עולה הרבה. ובכ"ז אם היא ודאי חמץ לא אמכור אותה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

השו"ע פסק "שכר שעושים מחטים ושעורים חייבים לבערו". האיסור הוא משום טעם כעיקר (במים) ואז יש כזית בכדי אכילת פרס.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכן התורה והארץ