מכירת חמץ בטעות בארץ עבור בית בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/04/19 21:51 יג בניסן התשעט

שאלה

מכרתי דרך אתר כיפה באינטרנט מכירת חמץ עבור קרוב משפחה שגר בקנדה.

רק לאחר קבלת אישור מכירה הבנתי שטעיתי כי המכירה בארץ פג תוקפה במוצאי חג שני בעוד שבקנדה יש יום נוסף של גלויות. כך שלמעשה הקרובים יזכו שלא ברצונם בחמץ בזמן שאצלם הוא עדיין בגדר בל ימצא. מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השנה גם לנו יש שמונה ימים, כך שאין לשאלה זו משמעות. אלא שיש לדון לעניין שעת יציאת החג אצלנו ובקנדה אנו מקדימים אותם ב 7 שעות כך שהחמץ יחזור לרשותנו כאשר אצלם עוד חנוה, יש שמוסיפים בשטר שהמכירה תהא עד השעה שהמוכר יוכל להנות מהחמץ ובמקרה כזה הגוי מחזיר את החמץ במוצאי שבת לפי הזמן שבקנדה (7 שעות אחרינו).

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ