מכירת חמץ באתר כיפה לעסק שהוא משרד עורכי דין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/21 15:59 כו באדר התשפא

שאלה

שלום כב' הרב,

אני מעונינת לבצע מכירת חמץ באתר כיפה למשרד עו"ד. באישור המכירה נכללת הערה לפיה המכירה אינה תופסת לבית עסק.

האם המשמעות שאיני יכולה לבצע מכירה עבור משרד עורכי הדין בו אני שותפה? מדובר במשרד של כ- 35 עובדים, שיש בו 2 מטבחונים עם כיבוד קל, תבלינים, שתיה וכו'.

אודה לתשובה דחופה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מה שכתוב (כנראה) הכוונה היא למכירת המניות והשווי של בית העסק, שאלו דברים העובדים גם בשבת, חג וחול המועד, ולכן אי אפשר למכור לגוי. אבל לגבי מכירת החמץ שנמצא בבית העסק, אין הבדל אם הוא בבית או בעסק, ובלבד שיהיה לך יפוי כח ממנהל המשרד המתיר לך למכור את החמץ שנמצא במשרד. (שותף יכול למכור גם ללא רשות השותף השני).

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן