מי צריך לערוך את השולחן בערב שישי?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/08/22 09:10 יז באב התשפב

שאלה

בערב שישי תמיד יש לי וויכוח עם האישה מי צריך לערוך את השולחן, היא טוענת שהילדים יכולים, אני טוען שזה התפקיד של האישה, אז של מי התפקיד של עריכת השולחן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התפקיד הוא של כולם, ובלבד שיעשו רק מתוך שמחה ולא חלילה מריבה, ובייחוד בשעות קדושות אלו יש להקפיד שלא יהיה שמץ של מתח, ואדרבא להוסיף שמחה. עריכת השלחן היא לכבוד השבת ולא לכבוד בני אדם, ולכן הכל יכולים לזכות במצווה זו, האיש, האשה, הילדים ובלבד שיעשה מתוך שמחה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ