מין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/20 17:30 יד בכסלו התשפא

שאלה

שלום

אני אברהם יצחקי בן 16

זה די מביך אבל אספר

לפני חודש החלטתי להפסיק לאונן בגלל סיבות דתיות וסיבות רגילות (מה פורנוגרפיה עושה למוח)

ונתקלתי בתופעת לוואי שהיא כשאוננתי הגוף יצר כמות של זרע לפי הכמות שאוננתי ועכשיו בגלל שאני לא מאונן הוא צריך להתרגל לזה וכתוצאה מכך לפעמים יוצא לי זרע סתם ככה כשאני יושן ומגיעות קצת מחשבות סוטות (ואני לא נוגע באיבר) ואז יוצא לי זרע כמו שאני מאונן רגיל

וזה קורה לי הרבה פעמים ביום רגיל ובשבת לצערי ואז אני בדיכאון בגלל זה.

אולי עדיף לי להמשיך כדי שזה לא יקרה בלי במועדים וחגים חשובים (רק שזה לא יקרה לי ביום כיפור חס וחלילה)

מה אפשר לעשות לגבי זה?

האם יש תרופה?

מה ההלכה אומרת לגבי זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינו דומה מעשה בידים לאונס בלילה בלא עשיית מעשה. ולכן אין כל היתר לעשות בפועל אלא אם יצא - יצא. ואפילו אם יצא ביוה"כ חז"ל נתנו הדרכה מה לעשות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ