מידע לפני דייט.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/01/22 19:22 טו בשבט התשפב

שאלה

היי!

אני הכרתי מישהו דרך אתר, נשמע בחור ממש טוב וערכי.

הבן אדם מתפלל במנינן, קובע עיתים, בעל קורא וכו..

שנשאל האם שומר נגיעה, ענה לי שלא, וזה מתוך אידיאלוגיה.(הוא אומר שמגע מבחינתו מאוד חשוב)

הוא שיתף שמבחינת מגע זה היה בקשרים משמעותיים שלו ששם הוא הלך עד הסוף בעניין. (מעבר לחיבוקים ונשיקות)

הוא לא מתחרט, והוא גאה בזה ואומר שהוא בעל נסיון בעניין.

הוא אמר שהיום הרבה דתיים עושים את זה לפני חתונה.

האמת שאני קצת בשוק מזה.

ואני בהתלבטויות מה נכון להמשך הקשר.. האם לתת צ'אנס לקשר הזה? (כמובן בלי מגע)

או לשלול? בקיצור מבולבלת..

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכה ותפילה לבניית בית שמח ובריא, טהור וקדוש בישראל.

ענייני דייטים אינם פשוטים כלל ועיקר, ואין אנו יודעים עד תום את המשמעות של כל מרכיב.

כאשר בחור מפר את ברית הקודש ומקיים קשר גופני לפני הנישואין עולים בנו שני סוגים של נושאים שצריך לברר: ראשון בהם הוא העניין שלו ללכת בדרכה של תורה, ובסוג של הבית שהוא רוצה לבנות, בהתחייבויות שלו לעצמו וכדו'. ברם, בהקשר הזה אין מדובר רק מול הקב"ה: כאן מדובר גם בשאלת הנאמנות לאשתו, בדרך שבה הוא מתייחס לקדושת וייחוד הקשר הגופני וכדו'. אידיאולוגיה יכולה (כמובן שהיא אינה מחייבת) חס ושלום להמשיך גם אחרי הנישואין.

את זה צריך לברר ביניכם.

אם תתרשמי שהוא מנהל עולם רוחני שבו הוא אדון, והוא הקובע מה נכון ומה לא, מה ראוי ומה לא ראוי, ואיזו אידיאולוגיה מהווה את הבסיס להחלטות שלו – כדאי להתרחק. אדנות אינה מעשה דתי, ויש בה סימנים מדאיגים גם בתחום בין אדם לחבירו.

ואם תתרשמי שאלה מעשים של שובבות נעורים, ועתה הוא מיושב, וצנוע, ומקבל וכדו' – אולי אפשר להמשיך.

האם זה נראה לך ?

כל טוב