מחמצת מנכרי - כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 03/05/21 22:12 כא באייר התשפא

שאלה

לאחרונה מתרבה השימוש במחמצת להכנת לחם כתחליף לשמרים תעשייתיים.

כדי לקצר את הדרך למחמצת ניתן כיום להזמין מחו"ל זני מחמצת ותיקים (עשרות או מאות שנים של גיל מאז עורבב קמח ומים והותסס לראשונה) ומשובחים במצב אבקה - בצק דליל מיובש ומפורר, אותם ניתן להחזיר למצב פעיל ע"י ערבוב בקמח ומים (ולפעמים סוכר).

הגיעה אלי מחמצת שכזו ואף וידאתי שהיא איננה מבעלות יהודית, כך שנחסך ממני לוודא שאין בה משום "חמץ שעבר עליו הפסח", ושאלתי היא, האם לכאורה מותר להשתמש באבקה זו להכנת מחמצת טרייה ולאפות עימה לחם, והאם יש עקרונות וכללים נוספים שיש לברר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קשה להשיב באופן כללי, צריך להכיר את המוצר הספציפי שעליו מבקשים לשאול.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן