מחמיאות לי על היופי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/21 16:41 ז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב

בתקופה האחרונה הרבה מאוד בנות וחבורות שלי מחמיאות לי על היופי החיצוני שלי

אני מדריכה ואני פוגשת המון קבוצות של בנות ותמיד בנושא מדובר ןזה מפריע לי מאוד

אני יודעת שהכל מה יתברך וברור לי שהיופי והחן לא מגיעה ממני שה ממש ברור לי ולכן עוד יותר קשה לי וצובט לי כשמחמיאים לי

ומרגיש לי לא נעים כל העיסוק בזה ואם ככה בנות מתייחסות לזה אני מפחדת גם ממה שזה גורם לבנים

אני מרגישה לא צנועה

אני משתדלת מאוד לשמור על גדרי ההלכה והולכת עם בגדים ארוכים כהלכה אבל יחד עם זה אני נקרעת כל הזמן עם הרצון לבטא את הנשמה שלי החוצה בסגנון הלבוש שלי ובקשר ובמקביל לשמור על צניעות

גם השער שלי ארוך ובלונדיני וכבר תקופה שבה לקחתי על עצמי לאסוף אותו חצי אבל עדיין ממשיכים להחמיא לי המון

אני רוצה להיות צנועה אבל לא מכוערת

אני מפחדת מזה ומהמחמאות

משתדלת להזכיר לעצמי כל הזמן שהכל מה ולכבודו הכל אבל אני לא יודעת מה לעשות עם זה

לא רוצה לכער את עצמי בכח אבל רוצה להרגיש צנועה ורגילה

מה לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכישרונות הם ברכת שמים שנועדה להביא ברכה - לך ולעולם. אין לבטל ולהמעיט כישרון אלא לעשות בו שימוש מבורך.

נדגים זאת בכישרונות אחרים: מישהי שיודעת לנגן יפה. אחרת שחזקה במתמטיקה. שלישית מצוינת ביחסי אנוש. האם נדרוש מהן להסתיר או להדחיק את ברכת ד' שנתנה להן?

מדוע שהמנגנת לא תנגן? המתמטיקאית לא תלמד להיות מהנדסת או מדענית? ומי שחזקה ביחסי אנוש לא תהיה מנהלת מוכשרת?

כל אחת יכולה להשתמש בכישרון שלה, לרע: להתנשא על אחרים, להרגיש הכי שווה בעולם, לדאוג רק לעצמה לכבוד ולכסף.

באותה מידה, כל אחת יכולה להביא ברכה לעולם, בכך שתפתח את הכישרון שלה ותפעל בו לטובת הכלל. אם יהיה לה כתוצאה מכך גם כסף וכבוד - זו ברכת ד'.

בכסף וכבוד שלה, אפשר היא תביא עוד ועוד ברכה לעולם: כסף אפשר לתרום למוסדות צדקה. כבוד יכול להיות מגויס לקדם מפעלי חסד: כאשר אדם מכובד עומד בראש אגודת חסד - זה מחזק את האגודה...

כך גם ברכת היופי שזכית בו:

מצד אחד, תזהרי שהיופי לא יביא אותך להתנשא, להרגיש שווה יותר מאחרים, לחשוב שהכל מגיע לך...

מצד שני, תשאלי את עצמך: כיצד היופי שלך יכול להביא ברכה לעולם?

לדוגמה: כידוע, לא מסרבים לאנשים יפים. את יכולה להתגייס להתרמות - היופי שלך יביא ברכה למפעלי החסד. את יכולה לקדם נושאים חשובים מפני שיש נטייה להשתכנע ולהסכים יותר לאנשים יפים.

אין שום הצדקה לכך שאת תסתירי את היופי שלך או תמעיטי אותו. הלכות צניעות נועדו לכולן באותה מידה. שמירת הצניעות שלך לא צריכה להחמיר יותר מכל אישה אחרת. אין שום סיבה שלא תבטאי את הנשמה שלך החוצה בסגנון הלבוש, ובלבד שהוא בגדרי ההלכה.

כאשר את מקבלת מחמאות תשמחי על כך: תמלאי עצמך בביטחון שיועיל לך כאשר את מתגייסת לקדם נושאים חשובים - לאומיים, חברתיים, דתיים. בביטחון הזה תעמדי מול קהל. תסבירי, תדריכי, תדרשי את הנושאים שאת מקדמת.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן