מחלוקת עם אמא

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 08/11/20 19:48 כא בחשון התשפא

שאלה

אמא שלי נמצאת בזוגיות במשך 3 שנים עם אדם שנמצא בפשיטת רגל ובכל הזמן הזה היא עברה לגור איתו ברעננה כשהיא מאשדו. היא גרה איתו אצל אח שלו בסלון, היא המפרנסת העיקרית תוך כיסוי חובות שלו, תשלומים שמשולמים לעסק שאותו הוא פתח שוב וכן טיפולי שיניים בשבילו, סיגריות וכו'. יש לה דירה באשדוד שאבא שלי השאיר לה בירושה. אני הייתי שוכרת ממנה את הבית ומשלמת לה 4000 שקל בחודש שבמשך שנתיים וחצי היא הייתה משתמשת בהם לתשלומים בנוסף למשכורת וקצבת ביטוח הלאומי שמקבלת.

עוזרת לו בכל דבר כאשר גם אנחנו הבנות שלה זקוקות לעזרה ממנה אבל הוא במקום הראשון.

כל המשפחה, החברים מבינים שהוא מנצל אותה. הוא מדבר אליה לא יפה ולא מכבד אותה, מקלל אותה, משפיל אותה וצוחק עליה. אנחנו מאוד מפחדים שייקח לה את הבית, את כל מה שנשאר לה.

ניסינו בכל דרך אפשרית להחזיר אותה אלינו ולעזוב אותו, עירבנו משטרות וכלום לא עוזר.

היא יודעת שהמצב לא תקין אבל עדיין בוחרת להישאר.

כרגע אנחנו לא מדברות איתה כבר שלושה שבועות גם כי מאוד נפגענו ממנה כי בסוף היא מעדיפה אדם זר על הבנות שלה וגם כי אולי הניתוק יגרום לה להבין שהמצב הזה לא יכול להימשך ואולי היא כן תחליט להיפרד ממנו.

הצלחתי לשמור לה שלושה חודשי שכירות אצלי כדי שיהיה לה כי אם היא תיפרד ממנו היא תישאר עם חובות.

כרגע אני עברתי מהבית והיא השאירה אותו ריק ומבקשת את הכסף או שאני אקנה לה דברים לבית (מבקשת מאנשים אחרים להגיד לי כי אני לא מדברת איתה)

באמת שאני יודעת שזו אמא וכבוד הורים, אני מתגעגעת אליה אבל מנסה את הדרך הזו לעזור לה כי היא באמת צריכה עזרה.

אני לא יודעת מה לעשות אם לדבר איתה כי בסוף זו אמא, אם אני חוטאת ב"גזל" למרות שלא אקח שקל מהכסף והוא תמיד בצד בשבילה.

מה עליי לעשות?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

את מתארת סיפור מאוד עצוב ולא פשוט.

בתור בת את בוודאי רוצה בטובת אמך, בזמן שאת שמה לב שהיא מדרדרת לכיוון מאוד שלילי בעינייך.

מכיוון שאת הבת שלה, ואת חייבת בכבודה, ובנוסף את רוצה וצריכה לשמור על יחסים טובים מולה, יש לשקול היטב כיצד לגשת לנושא, ולא בטוח שהדרך הנכונה היא שתגידי לה את כל האמת ישירות.

הייתי מציע לך לנסות למצוא גורם חיצוני שאמך מעריכה ומקבלת ממנו (לדוגמה, האחות הגדולה שלה), ולנסות לתאר את המציאות כפי איך שאת רואה אותה. ולנסות לבקש שאותו גורם יסייע לה, להאיר לה את הדרך לפעול בצורה טובה.

אין ספק שעדיף שלא להזניח את הנושא. כיוון שכפי איך שאת מתארת אותו אמך נמצאת במצב לא טוב.

בהצלחה רבה רבה,

הלל