מחילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/11/20 10:56 יט בחשון התשפא

שאלה

אני מתנצל כי אולי השאלה לא קשורה לעכשיו, אבל האם מישהו פוגע בי אני יכול לסלוח לו רק בגלל הדין מה ששנוי עליך אל תעשה לחברך וכי אני הייתי רוצה שיסלחו לי או שאני יכול לסלוח רק אם אני סולח בלב שלם ובאמת מוחל לו? תודה!

תשובה

בסד

שלום וברכה

כמו בכל דבר יש דרגות שונות, ולכן גם בחילה בודאי שיש מחילה גמורה כאילו לא נעשה המעשה כלל ויש מחילה בדרגות נמוכות יותר. ומכיוון שלא כתוב כיצד למחול אפשר למחול בדרגה הכי גבוהה שאתה יכול. ואפשר גם פחות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ