מזמור ראש חודש ושבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/12/20 23:04 כט בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי נוגעת אל מזמור ראש החודש.

לפני תפילת ערבית - אנחנו קוראים את הפיוט "שער הרחמים לעם בך בוטח" ולאחר מכן את "ברכי נפשי" ואז ישר מתחילים בברכות ק"ש.

לא הצלחתי להבין אם המזמורים הם מעין "קבלת ראש חודש" או שמדובר בהם כחלק מערבית

אני עתיד להתפלל בראש החודש במניין לבני נוער בשעה 22:00, ברצוני לדעת כיצד לנהוג:

1. האם עליי לקרוא את את הפיוט וברכי נפשי בשקיעה או שעלי לקרוא את המזמורים הללו בסמוך לתפילת הערבית (בשעה 22:00)?

2. זה משנה?

3. מה בדבר קבלת שבת. נניח ואני מתפלל ערבית בשעה מאוחרת. לקרוא את "מזמור שיר ליום השבת" בשקיעה או בסמוך לתפילה?

4. האם יש לראות במזמורי השבת וראש החודש חובה גמורה או לא?

תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום לך,

אין מושג של קבלת ראש חודש.

קרא מזמור זה ופיוט זה מתי שנח לך. הם אינם חובה.

קבלת שבת חייבת להיות לפני השקיעה.

ניתן לקבל את השבת בכל אמירה שתרצה ואפשר להסתפק במילים 'בואי כלה, בואי שבת מלכתא'.

בברכה דוד לוי