מזוזות

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 26/12/18 19:40 יח בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. בזמן האחרון קרו לי המון דברים לא טובים, פוטרתי מהעבודה, שברתי את הרגל, נכוותי מחומר כימי. בתקופה היותר רחוקה עברתי פגיעה מינית. יש לי בעיית פוריות אני נשואה שנתיים עברתי כמה טיפולים ללא הצלחה. היו גם תקופות טובות. חלקם כשהייתי מיוצבת וחלקם שהייתי במצב היפומאני. אני מאובחנת במאניה דיפרסיה. אנחנו גרים מזה שנתיים בדירה ונוכחתי לדעת היום שחסרה לנו מזוזה אחת במטבח התקרה בכניסת המטבח מונמכת אך אין דלת אבל הבנתי שבכל זאת צריך מזוזה. לא עשינו בדיקה למזוזות הקיימות. האם חוסר במזוזה יכול להיות סיבה לדברים רעים שקורים? או מזוזות לא כשרות? איך אני אדע אם זה עין הרע או בעייה במזוזה או בכלל בעיה אחרת.האם תיקון המזוזות יכולות להפחית השפעה של עין הרע? האם קיים בכלל עין הרע ואיך אני יכולה לדעת אם יש לי אותו? האם תיקון המזוזות יגנו עליי ממזיקין וישפרו את חיי? גם כאשר יש עין הרע תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אינני מקובל ואינני יודע מה מגן ממה. אני יכול להגיד רק מה חז"ל אמרו לנו.

1) מצוות מזוזה היא מצווה חשובה מאוד. צריך בהקדם להתקין מזוזה איפה שחסר. אם המזוזות הקיימות לא נקנו מסופר סת"ם המוחזק כירא שמיים יש לבדקן. בראש ובראשונה מדובר במצווה מן התורה.

2) בנוסף, אמרו חז"ל שהמזוזה היא סגולה לשמירת הבית.

3) חז"ל הביאו 3 עצות למיתוק גזרות- חזרה בתשובה שלימה, תפילה וצדקה. רצוי להתמקד באלו ופחות בדברים אחרים לעניות דעתי.

לבקש מהבעל לקבוע כמה שיעורי תורה בשבוע. ללמוד ביחד מוסר ומידות ולקבל על עצמכם להתחזק במצוות. למשל- שמירת שבת, טהרת המשפחה, כשרות. להתפלל יום יום לה' שיבטל גזירות רעות. לעזור לאחרים, בין אם בצדקה ובין אפילו בחסד בגוף או בנפש (למשל עידוד של מי שצריך).

4) לעשות כמובן השתדלות טבעית להישמר מדברים רעים

ולזכור, שלמרות הכל, הכל יכול לקרות, ואיננו יודעים חשבונות שמיים ולמה קורה מה שקורה.

בברכת הצלחה ובשורות טובות