מזוזה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/12/21 13:15 כז בכסלו התשפב

שאלה

שלום. אני עומד להינשא לאישה אשר התגרשה בעבר עקב אי שלום בית.

אנו נגור אצלה בדירה.

האם עלינו להחליף מזוזה בחדר השינה שלה? או אפילו בדלת הכניסה הראשי?

מעוניין למנוע מצב שגם חלילה אצלינו לא יהיה שלום בית עקב מזוזה שהיה לה עם הגרוש בביתה/בחדר השינה ושהמזל הלא טוב יעבור חלילה גם אלינו.

אודה על תשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מן הראוי לא לגור באותו חדר שינה, אלא לשנות את החדר, לא רק את המזוזות. אם אפשר עדיף לגור במקום אחר לפחות תקופה מסוימת. כמו כן כידוע נישואין שניים הם צריכים הדרכה כדי לבנות בית טוב ויציב.

יהי רצון שתבנו בית מפואר בעם ישראל

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ