מזוזה בהעדר משקוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/01/22 22:08 כ בשבט התשפב

שאלה

שלום רב,

אני גר בבניין דירות והוספנו מרפסות לכל הדירות בבניין.

היציאה למרפסת מהסלון, כאשר יש חלון הזזה, תריסי הזזה ורשתות. כולם נעים על מסילות.

למיטב הבנתי יש צורך בקביעת מזוזה מצד ימין מכיוון הסלון (אם כי מחלוקת לגבי הברכה).

שאלתי נוגעת לעניין מיקום המזוזה - עקב מיקום התקנת מסגרת האלומיניום המכילה את מסילות החלון, התריסים והרשתות בין הסלון למרפסת, נוצר מצב שאין משקוף בו ניתן לקבוע את המזוזה.

במצב כזה - היכן יש לקבוע את המזוזה? על הקיר לצד מסגרת האלומיניום (כך שהצד הקדמי של המזוזה, היכן שנהוג לעטר ב "ש", פונה בעצם לסלון) או על הקיר האנכי למסגרת האלומיניום, אך שנמצא בתחומי המרפסת?

תודה, ישראל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תהנו מביתכם החדש ויהיה בו יישוב טוב.

אפשר להרחיב מעט את המזוזה ומשקוף מעליו, ואז אפשר להניח תפילין. כמו כן הרבה פעמים במסגרות אלומניום אפשר לחקוק בתוך המשקוף .

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ