מוניטור תינוק בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/07/21 23:50 יב באב התשפא

שאלה

שלום,

האם מותר להשתמש במוניטור שמשמש להשגחה על תינוק בשבת?

צד אחד של המוניטור הוא מצלמה שנשארת קבועה על מיטת התינוק, והצד השני הוא מכשיר אלחוטי שמשדר את התמונה והקול מאותה המצלמה ונמצא אצל ההורים.

בנוסף - אם מותר, האם מותר גם לטלטל את המכשיר שנמצא אצל ההורים מחדר לחדר? (המכשיר כאמור אלחוטי).

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

המכשיר המשדר הוא קבוע במטת התינוק, והשאלה היא על המוניטור שנותן תמונה להורים. על כן נראה שאם המתח הוא קבוע ואין חשש של כיבוי יש מקום להקל בהעברה ממקום למקום, כדין שעון מאיר שמותר לטלטל ולא חוששים שמא יפסיק לעבוד ו/או יבוא להדליק ולראות טוב יותר, כך גם מוניטור זה. אולם אם בגלל המעבר בבית וכדו' יש מקומות טובים יותר בקליטה או פחות טובים,, זה רק שינוי בעוצמת האות, והדבר מותר בשבת, אבל אם יש בבית מקומות שאין קליטה ויביא לכבוי והדלקה חוזר של המוניטור, כאון יש ספק גדול האם להתיר, ועדיף להחמיר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ