מוכנות כלכלית חתונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/05/22 12:41 יא באייר התשפב

שאלה

לרב שלום,

אני בחורה דתייה כרגע לפני סיום צבא בעזרת השם התכנון הוא להכנס למדרשה ובעזרת השם להתחתן.

בזמן האחרון מהדהדות בי מחשבות על האם זה הצעד הנכון בכלל כרגע. אף פעם לא עבדתי וחסכתי סכום גדול של כסף איך אני אמורה להתחיל את החיים עם בן זוג וגם לחסוך גם לעבוד גם לשלם חשבונות/שכר דירה וגם להביא ילדים לעולם ולממן גם אותם.

ברוך השם אני אדם מאמין שהדרך כלל לא חושבת בתבנית הזאת ויודעת שהשם דואג לדברים ושמסתדרים, אבל אני בנאדם ולפעמים שוקלת גם את הדברים האלה רציתי לדעת אם זה צעד חכם להתחיל ככה ישר את החיים.

אשמח לחיזוק לעידוד תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

יישר כח על המחשבה הבריאה והנכונה לרצות להקים בית נאמן וכשר בישראל.

מלבד הבטחון בה' עלינו להיות שקולים עם רגליים על הקרקע כדי לעשות את ההשתדלות מבחינתנו ועל גבה תחול השגחת הבורא.

אם את מרגישה מוכנה מצד האישיות וכל הבעיה היא כלכלית - את יכולה להתחיל לצאת ולתכנן את זה תוך כדי. אם לבעלך תהיה עבודה מסודרת, לדוגמא. או שתהיה אפשרות של מגורים זולים כגון דירה מהמשפחה וכדומה.

כשיורדים לפרטים בכל מקרה ספציפי - אפשר למצוא פתרונות בדרך כלל.

בהצלחה רבה ותבשרי אותנו בשורות טובות אי"ה