מוזיקה בזמן אבלות על אבא

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/01/21 15:12 כח בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

איבדתי את אבא שלי לפני 3 חודשים

ואני קצת מבולבלת עם מנהגי האבלות

כמה זמן אסור לשמוע מוזיקה ?

שאלה שניה וחשובה הבן שלי בחודש אייר חוגג בר מצווה בוודאי שלא נעשה שום ארוע אבל עליה לתורה ושבת חתן ללא שום מוסיקה ?? מבולבלת מאוד איך כן לשמח את הילד מצד שני לא לעשות משהו שאסור לי בשנת האבל

תודה מראש ושבוע מבורך

תשובה

לשואלת שלום,

שלא תדעו עוד צער. יהי רצון שתרוו נחת מכל יוצאי חלציכם.

א. זמן ההימנעות ממוזיקה הוא כמו אורך מנהגי האבלות - שנים עשר חודשים מיום הקבורה.

יש לציין כי בני הבית שאינם אבלים אינם צריכים להתנזר ממוזיקה ויכולים להשמיע. על האבל להשתדל לא להנות מהמוזיקה ולא ללכת בכוונה להיכן שהיא מתנגנת.

(צרור החיים רח)

ב. עליה לתורה מותרת. אם יש ריקודים וכלי נגינה - את תהיי בצד. מותר לך להשתתף בסעודת מצווה ביום שבו הוא הופך להיות בן 13.

שבת חתן לבנך, למרות שזו אינה סעודת מצווה, את מותרת להשתתף, מפני שאין אבלות בפרהסיא בשבת.

שנשמע בשורות טובות, ישועות ונחמות. אמן.