מוות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 02/11/21 23:58 כז בחשון התשפב

שאלה

לפני שנה וקצת מישהו שהכרתי נפטר ולקחתי את זה קשה נורא לאחר כמה חודשים עוד מישהו נפטר אותו לא הכרתי אישית אבל הכרתי אותו בשכונה והמוות שלו הרג אותי,שרף לי הנשמה וכאב לי בצורה בלתי מוסברת ועד עכשיו אני לא מעכלת מה שקרה להם ,והוא גם בא לי לחלומות הרבה פעמים וזה ממש שבר אותי,עכשיו לפני יומיים עןד מישהו נפטר ואני לא יןדעת מה לעשות ,הנשמה שלי מתפוצצת מרוב כאב,אני כבר לא יןדעת מה לעשות כדי שקצת יעזור לי,אני לא מצליחה לשכוח אותם אפילן לרגע , אני לא מבינה למה כל מוות שקורה מרסק אןתי עד כדי כך גם אם לא הכרתי אישית את הבן אדם,חברות שלי אןמרות שאני מאןד רוחנית ושיש מצב שבגלגול הקודם הייתי קשורה לאחד מהם כי כאב לי נורא,אשמח שתעזור לי..

תשובה

שלום וברכה,

מוות הוא אכן מצב מאוד קשה ומצער, והעובדה שאת רגישה לחיי אדם, גם אם אינך מכירה אישית את אותו אדם, היא חיובית מאוד ומראה שערך החיים מאיר בך.

אולי ניתן מעט להתנחם בכך שהמוות אינו סוף סיפור אלא רק מעבר לפרק הבא בספר, כפי שאנו מאמינים. הנפטר סיים את תפקידו בעולם הזה וכעת נשמתו יכולה לנוח ממנו ולעבור לשלב הבא.

על מנת להקל על הרגשתך במעט אני יכול להמליץ לך על לימוד יומי קצר (משנה, ספר מוסר או כל לימוד קודש אחר) אותו את יכולה להקדיש לעילוי נשמות הנפטרים (גם אם אינך מכירה את שמותיהם - העיקר כאן הכוונה שלך כלפיהם). אני מאמין שזה יעשה נחת רוח לנפטרים ויהי רצון שיהיו מליצי יושר עלינו ועל כל עם ישראל.