מה עדיף - חתונה עם גויה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/22 17:16 כז בניסן התשפב

שאלה

שלום וברכה.

אפתח בכך שאצהיר שהשאלה שלי לא ממקום של להתריס אלא באמת אני מעוניין להבין

מה עדיף? להישאר רווק ולא להקים משפחה או להתחתן עם גויה?

ועכשיו אפרט

כבר שנים רבות שאני מחפש זוגיות בכל פלטפורמה אפשרית, אך שום שידוך ראוי לא מצאתי.

אני בחור שנראה טוב, מרוויח ממוצע, וגם יש לי תואר במדעי המחשב.

אך עדיין לא מצאתי שידוך. הייתי מעוניין בהרבה בנות שיצאתי איתן אך זה לא היה הדדי...

לפני כשנה פגשתי בחורה מאוד נחמדה, בטיול בחו"ל, והיא מאוד חכמה, מצחיקה, שנונה, נאה מאוד אך גויה.

אנחנו ידידים אך אני שוקל לקחת את הקשר צעד אחד קדימה, מהחשש שאולי לא אמצא מישהי.

ולכן אני שואל - מה עדיף?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיקר הנשואין הם כדי להקים בית בישראל, לגדל בו ילדים ולהמשיך את המורשת. בשעה שאדם בשעה שאדם מתחתן עם גויה הוא לא מקיים נשואין (אולי יש לו פורקן יצרי) מכיוון שהילדים לא יהיו יהודים וממילא זה לא נשואין. על כן השאלה אין לה משמעות, כיוון שבשני המקרים אין כאן הקמת משפחה כלל. אדרבא אם תמשיך לחפש יש אפשרות שתמצא ותוכל להקים משפחה, אבל אם תחיה עם גויה לא תחפש ואז תאבד כל אפשרות להקמת משפחה יהודית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ