מה לעשות מול עיכוב בזוגיות ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/21 05:34 ב בסיון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני בת 24 ומרגישה שהזיווג שלי מתעכב.. כמעט לפני כחצי שנה לקחתי על עצמי להתפלל תפילת שחרית כל בוקר ולאחרונה התחלתי לומר את מזמיר אז ישיר משה.

זה קצת מתסכל אותי שרוב הסביבה שלי נשואים או עם בני , בנות זוג.

יש עוד משהו שאפשר לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל ומברך כי תזכי להקים בית במהרה.

שמחי אותנו בשמחות.

אין לנו דרך של ממש לדעת כיצד לגרום למציאת הזיווג, ולקבל את הסיוע משמיים לעשות כך.

אולם נראה מדברי נביאים בתנ"ך ומהדרכות בנושאים אחרים כי כדאי לפעול בשלוש קומות:

ראשונה, בדרך הטבע. לברר עם עצמך מה את יכולה לעשות כדי לפגוש יותר, כדי לפתוח את עצמך יותר לבחור פוטנציאלי, כדי ללמוד תקשורת זוגית ומעשירה, ובוודאי גם כיצד לא להיכנע לתסכול ולכאב המוצדקים שאת שרויה בהם, כי הדבר מרחיק מאפשרות של הקמת זוגיות. בין אם תעשי זאת בדרך של בירור עצמי, ובין ביחד עם חברה טובה, ואולי אפילו עם אשת מקצוע - זה הבסיס היסודי של עבודה בדרך הטבע.

קומה שניה היא לעשות מעשה צדקה וחסד. הנביאים לימדו אותנו כי יסוד התיקון מתחיל בתיקון העולם החברתי והמוסרי.

ואז להתפלל, ולבקש מריבונו של עולם כי ייפתחו בפנייך שערי זיווג.

אין בידינו לדעת האמנם זו הדרך הבלעדית, אבל נראה שזו דרך מכוונת.

כל טוב ושמחינו בשמחות