מה לעשות אם רוב החברות שלי לא דתיות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/01/21 18:26 כו בטבת התשפא

שאלה

מה לעשות אם רוב החברות שלי לא דתיות?

תשובה

שלום קירה.

את צודקת שבאופן טבעי, יש לנו רצון שהחברות שלנו יהיו כמונו. שיהיו לנו ערכים דומים, תחומי עניין משותפים, וכו'. מצד שני, הם הכל נורא דומה - זה יכול גם להיות קצת משעמם... יש הרבה סוגים של אנשים בעולם, והם אוהבים סוגים שונים של מוסיקה, או ספורט, או אמנות, וזה מה שהופך את העולם למעניין. ולכן אין סיבה לחשוש מעצם השונות בינינו לאחרים.

להיות חברה של מישהי - זה לא בהכרח אומר לחשוב כמוה על כל דבר. יכול להיות שאת דתיה והיא לא. יכול להיות שאת מתפללת והיא לא. זה בסדר. בין חברים יש כבוד הדדי. כלומר, היא יכולה לכבד את הדרך שלך, ואת יכולה לכבד את הדרך שלה. כל אחת מכן יכולה לחיות על פי דרכה, בלי שזה יפריע לאחרת. ולכן אם למשל החברות מארגנות טיול בשבת שמחייב נסיעה, את יכולה לוותר ולא לצאת איתן הפעם. זה לא צריך לפגוע בחברות. אם אתן יוצאות לאכול פיצה ואת מעדיפה מקום כשר על פני מקום לא כשר - הן יכולות להתחשב בך למרות שעבורן זה לא משנה אולי. כשעושים פשרות קטנות מתוך כבוד והתחשבות, ובלי לסטות מהדרך שכל אחת בחרה - יכולה להיות חברות מצוינת.

אם יש לך שאלות נוספות - את מאוד מוזמנת לכתוב אלינו.

בהצלחה!

אוהד