מה השכר על לימוד תורה ומהי לימוד תורה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/21 07:53 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום רב,

מה השכר על לימוד תורה? מהי מעלת לימוד תורה?

והאם הכוונה זה רק לימוד התורה עצמה והמילים שבה שהרי שמעתי שיש מעלה ללמוד כל מילה בתורה?

האם לימוד ספרי אמונה וקריאת ספרים של רבנים זה נחשב לימוד תורה?

האם נביאים וכתובים נחשבים לימוד תורה?

האם התורה שבעל פה נחשב לימוד תורה עם אותו שכר של לימוד התורה הקדושה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

מעלת לימוד התורה פרושה בכל מקום בו אנו פוגשים את דרכה של הברית בינינו ובין הקב"ה. למן פרשת קריאת שמע ועד לקביעת המשנה "ותלמוד תורה כנגד כולם". אין אנו יודעים מהו אותו שכר, ולא הובאנו בנבכי תורת הגמול הא-לוהית, אבל הדברים מדברים בעד עצמם.

תלמוד תורה בהקשר הזה הוא כל דבר שמברכים עליו ברכות התורה. כיוון שנפסק שברכות התורה מבורכות לא רק על קריאת התורה שבכתב, אלא גם על כל היקפי התורה שבעל פה, אנו יודעים אפוא שהם חלק בלתי נפרד ממצוות תלמוד תורה ושכרה.

וכן בוודאי שדברי נביאים, ודברי תורה של חכמי התורה שבעל פה לדורותיהם – הם תלמוד תורה.

ולעולם יש לזכור כי יסוד הדברים אינו בקשת השכר, אלא הלימוד מצד עצמו.

כל טוב ויישר כוח