מה ההבדל בין מכירת חמץ אישית למכירת חמץ בבית העסק

חדשות כיפה רבני כושרות 25/03/18 16:43 ט בניסן התשעח

שאלה

שלום רב

בדקתי בעבר לפי התאריכים על מוצרים וראיתי כי למעשה אם רוצים לקנות מוצרים שיוצרו אחרי הפסח ולא עברו מכירת חמץ הרי יש להמתין ברוב המוצרים מספר חודשים לאחר הפסח. דבר שרוב רובנו לא עושים ולא מודעים. כך שלמעשה אנו מסתמכים על המכירה שמבצע בעל העסק.

האם יש הבדל בין המכירה של בעל העסק לעומת מכירה אישית של חמץ בבית? האם עדיף לנסות ולגמור את כל החמץ בבית ולזרוק או לתת את מה שנשאר? או שאם אנו מסתמכים על מכירת חמץ באופן עקרוני, אנחנו יכולים גם למכור בבית באותו אופן?

תודה וכל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים כותבים שהשימוש במכירת חמץ נועד לשם מניעת הפסד מרובה.

בבית פרטי ההפסד אינו מצוי כל כך. (למעט משקאות חריפים יקרים מאוד)

אולם לבעלי עסקים ההפסד גדול ולכן יותר מקובל לאפשר להם מכירה של חמץ גמור.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן