מה אני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/12/21 09:05 כה בטבת התשפב

שאלה

אני נולדתי מחוץ לארץ אתיופיה עליתי בגיל שלוש ועברתי ברית מילה על ידי רופא המשכתי לגדול והתחברתי לדת אמא שלי נוצרייה ואני שיקרתי לכל העולם שאני יהודי התביישתי בזה שאני נוצרי הלכתי לשיעורי תורה עשיתי בר מצווה בבית כנסת והיום אני מרגיש לא מחובר לכלום ואני בצבא

ואני מרגיש שאני רוצה לשפוך הכל אף אחד לא יודע על זה חוץ ממני עברתי הטבלה כשנולדתי ושאמא שלי עלתה עברה תהליך והייתה במקווה אבל לא הסכימה להכניס את הראש וכרגע אני לא יודע מי אני מאיפה באתי ולאן אני הולך ואני לא רוצה להיות עם שאלות בראש אשמח לתשובה

תשובה

שלום

עליך לפנות לבית דין לגיור של הרבנות, לשתף בפרטי המקרה, ואם הפרטים מדוייקים כפי שתארת, תוכל להתגייר כעת ולהסיר מעל נפשך את ההסתרה והחשש. אז תוכל לומר לעצמך ולאחרים מי אתה בשלימות.

יתכן שלאחר בדיקת השושלת של אמך הגיור יהיה לחומרא ולא מעיקר הדין, אך הדבר טעון דקדוק בבית הדין.

כל טוב